• Register
  • TOS
  • Privacy
  • @NeoGAF
  • Like

F34R
Member
(09-06-2017, 07:34 PM)
F34R's Avatar

Originally Posted by razors4edge

Medium. Low does not do much compared to Med? I think the problem was I had it at 8K and something about cemuhook. Now mostly 30-40 in Kakariko, dipping to high 20's.

F34R: If fenceskip is making it better, then it's not working. I copied all elements of Cemuhook folder into the 1.9.1 folder, instead of only dbghelp.dll. Then it worked for me. Also make sure you don't run it at 8k or something.

As far as I know, I'm not running it at anything except "stock" right now.

Originally Posted by SunBroDave

Did you copy everything from CemuHook 5.3.2 into your main Cemu directory? If the graphics pack isn't work, it's likely a problem with CemuHook files.

Yeah, I copied everything over, and did it again just to make sure.

I don't remember this happening before, but every time I start it, it rebuilds the shadercache.

I'm stuck at 15.00fps. :(
Marmelade
Member
(09-06-2017, 07:34 PM)
dp
Last edited by Marmelade; 09-06-2017 at 07:39 PM.
Marmelade
Member
(09-06-2017, 07:35 PM)

Originally Posted by Kambing

I am going to disable weapon durability I think, just am not a fan of it.

With breathofthewow?
Framerate takes a hit with it enabled so I don't use it anymore.
Or is there another way?
Kambing
Member
(09-06-2017, 07:39 PM)
Kambing's Avatar

Originally Posted by Marmelade

With breathofthewow?
Framerate takes a hit with it enabled so I don't use it anymore.
Or is there another way?

To be honest i had no idea framerate would take a hit... i just assumed there would be a solution out there lol... Bummer. Oh well, beggars can't be choosers. I will try with BOTWow and let you know if there is a FPS hit with the new patch.

Originally Posted by F34R

As far as I know, I'm not running it at anything except "stock" right now.


Yeah, I copied everything over, and did it again just to make sure.

I don't remember this happening before, but every time I start it, it rebuilds the shadercache.

I'm stuck at 15.00fps. :(

How are you launching your games? And where is your CEMU folder directory?
Kambing
Member
(09-06-2017, 07:40 PM)
Kambing's Avatar
dp
F34R
Member
(09-06-2017, 07:41 PM)
F34R's Avatar

Originally Posted by Kambing

How are you launching your games? And where is your what is your CEMU folder directory?

launching straight from Cemu > Load. Cemu is C:/Cemu and Zelda is in C:/Cemu/Games/BotW
elhav
Member
(09-06-2017, 07:42 PM)
elhav's Avatar

Originally Posted by texhnolyze

So if you cap it at 30, it'll be pretty much locked 30fps?

It looks like it actually improves performance, isn't it?

Joining the question
BernardoOne
For you.
(09-06-2017, 07:42 PM)
BernardoOne's Avatar
You can just edit your save and the durability of your current weapons. No performance hit.

http://www.marcrobledo.com/savegame-editors/
SunBroDave
Member
(09-06-2017, 07:50 PM)
SunBroDave's Avatar

Originally Posted by texhnolyze

So if you cap it at 30, it'll be pretty much locked 30fps?

It looks like it actually improves performance, isn't it?

No, I'm not seeing any straight up improvements to FPS. If you were getting 25 fps in towns before, you're still getting 25 fps in towns now with the patch enabled. However, if you were getting the full 30 fps in the overworld before, now with the patch you'll most likely be getting over 30 fps in the overworld.
maniac-kun
Member
(09-06-2017, 08:01 PM)
maniac-kun's Avatar
How is Wind Waker HD running on Cemu?
Kambing
Member
(09-06-2017, 08:37 PM)
Kambing's Avatar

Originally Posted by F34R

launching straight from Cemu > Load. Cemu is C:/Cemu and Zelda is in C:/Cemu/Games/BotW

Hmm... mate i have no idea why it isn't working :(

Guys, is the sound in BOTW mono in CEMU? Also, what upscale filter do you guys prefer, bilinear or bicubic? I'm on a native 4k display.
Last edited by Kambing; 09-07-2017 at 02:08 AM.
Mifec
Member
(09-06-2017, 09:34 PM)
Mifec's Avatar

Originally Posted by maniac-kun

How is Wind Waker HD running on Cemu?

Fully playable from start to finish at full speed provided you have a good cpu.
Ōkami
Member
(09-07-2017, 02:55 AM)
Ōkami's Avatar
Asking again as it was ignored before.

I'm having a glitch in which the screen freezes but the game keeps going, but its impossible to play, its an issue that affects all of my games, for some it makes progress impossible.

I don't have a dedicated graphics card just yet and am using Intel, so I'm wondering if its just a me thing and I'm missing something or if its just something with the emulator.

I know Intel isn't officially supported.

I've tried looking for help or similar issues online but googling cemu+issue just brings results of Zelda, which I'm not playing.
Cannon Goose
Member
(09-07-2017, 03:19 AM)
Cannon Goose's Avatar

Originally Posted by Ōkami

Asking again as it was ignored before.

I'm having a glitch in which the screen freezes but the game keeps going, but its impossible to play, its an issue that affects all of my games, for some it makes progress impossible.

I don't have a dedicated graphics card just yet and am using Intel, so I'm wondering if its just a me thing and I'm missing something or if its just something with the emulator.

I know Intel isn't officially supported.

I've tried looking for help or similar issues online but googling cemu+issue just brings results of Zelda, which I'm not playing.

I can't help you directly, but you might find someone who can in the Cemu Discord server.
Skyfireblaze
Member
(09-07-2017, 12:02 PM)
Skyfireblaze's Avatar

Originally Posted by nullref

The latest betas of MSI Afterburner (4.4.0) support showing any stat as a graph like this, in addition to just a value.

Ah thank you for the heads-up, I was still running 4.3.0. Handy to have that information to detect spikes and the new "modern" layout you can select looks great even if it's a bit buggy on my end that might be just a matter of my settings though.
TheNamelessOne
Member
(09-07-2017, 12:14 PM)
TheNamelessOne's Avatar
I recently got a used laptop with a i5 4210u and 960M - does anyone have experience with Cemu running okay on a comparable system?
Wandre
Junior Member
(09-07-2017, 03:41 PM)
I had a gaming laptop with a 780m and I7 4700mq, worked "fine", here I made a video

https://www.youtube.com/watch?v=RkxsDUsecf8

But I think the CPU is more important and your CPU is weak. Just try. Don't forget to activate gpufence and desactivate overlay in Nvidia settings, can be improve the perfomances.

Otherwise, any specialist to find the reason of this mystery ? In my previous laptop with a 780m, Nvidia was in line with Cemu and showed real fps. Also, in-game overlay had no impact on my experience as you can see in the video.

Now with my new laptop (1070+16gb+I7-7700hq) which is more powerful, nvidia in-game overlay decreases performances by a lot and shows fake fps as you can see in the pic



I don't see why. I like nvidia overlay because it's easy to record video
Last edited by Wandre; 09-08-2017 at 04:12 PM.
Ōkami
Member
(09-09-2017, 12:11 AM)
Ōkami's Avatar
So I got a completely new problem, I asked about the other one on the Cemu discord, they were no help at all.

Intel downloaded new drivers today, I got to play a bit before that and it was fine, tried after the drivers were installed and the games are all glitched.

Like I boot up Mario 3D World and on the title screen some characters appear but the rest is all black, tried other games and the same thing happened, some would crash Cemu.

Promptly went back to the old drivers but the problem persisted, so I downloaded Cemu again, boot up a game and it works fine, play for a bit, close cemu, boot up the game again and its glitched.

So I deleted the cache boot up the game, works fine, apparently there was something wrong with that, so I delete all the caches, boot up the game again, play for a bit, stop, boot it up again and its glitched again.

I figured there was something wrong with the cache, but nope, so no Idea on what's wrong.

Once again, googling cemu+anything brings up only Zelda results so I can't find similar issues.
kittoo
Cretinously credulous
(09-09-2017, 02:09 PM)
kittoo's Avatar
The patch doesnt work for me either. Tried every which way. Same FPS.
jediyoshi
Member
(09-09-2017, 02:17 PM)
jediyoshi's Avatar
Recorded a performance test in Kakariko with my 970 and then in 4k with my 1080
https://www.youtube.com/watch?v=dj_lM4MQeZQ

Of course there's no real GPU bottleneck in either so performance is pretty much identical

Originally Posted by kittoo

The patch doesnt work for me either. Tried every which way. Same FPS.

This caught me when I tried it initially but remember to disable any kind of 30fps cap you'd be using to play normally without the patch when trying this out if you haven't.
Last edited by jediyoshi; 09-09-2017 at 02:20 PM.
kittoo
Cretinously credulous
(09-09-2017, 02:59 PM)
kittoo's Avatar

Originally Posted by jediyoshi

Recorded a performance test in Kakariko with my 970 and then in 4k with my 1080
https://www.youtube.com/watch?v=dj_lM4MQeZQ

Of course there's no real GPU bottleneck in either so performance is pretty much identical



This caught me when I tried it initially but remember to disable any kind of 30fps cap you'd be using to play normally without the patch when trying this out if you haven't.

I dont think I have any cap. Vsync if off and my FPS hovers around 25-33, so it does go above 30 sometimes. This is the same FPS I was getting without the patch. (4770k stock, 1070). :(
Neith
Junior Member
(09-09-2017, 03:06 PM)
Neith's Avatar
Can someone tell me how a 2600K is doing on this emulator for Zelda?
Dio Brando
Member
(09-09-2017, 04:20 PM)
Dio Brando's Avatar

Originally Posted by Neith

Can someone tell me how a 2600K is doing on this emulator for Zelda?

a friend of mine with a 1060 can run this at a locked 30.
scitek
Member
(09-09-2017, 04:37 PM)
scitek's Avatar
I briefly OC'd my 7700k to 4.9 GHz and was only getting mid-40s outdoors and in cities in BOTW. I'll cap it at 30 with the framerate unlocked.
Cannon Goose
Member
(09-09-2017, 05:01 PM)
Cannon Goose's Avatar

Originally Posted by scitek

I briefly OC'd my 7700k to 4.9 GHz and was only getting mid-40s outdoors and in cities in BOTW. I'll cap it at 30 with the framerate unlocked.

Capping to 30 with the FPS mod active seems to be the way to go for now. There are a few annoying bugs that kept me from just leaving it unlocked:

- Stamina regenerates too fast.
- Arrows arc down sooner.
- Music loops too quickly and plays over itself.

Relatively minor things but I'd rather just have even performance and fewer bugs.
-Deimos
Member
(09-10-2017, 02:50 AM)
-Deimos's Avatar

Originally Posted by Dio Brando

a friend of mine with a 1060 can run this at a locked 30.

Good to hear.
BernardoOne
For you.
(09-10-2017, 05:36 AM)
BernardoOne's Avatar
I'm having a weird issue with the FPS mod.

I just can't seem to reach 60fps in shrines. It's always at around 45. 50 if i look at the ceiling. I'm using a 4690k overclocked to 4.3GHZ.

Mind you that my overworld performance is a confortable >40fps at most times.
Kambing
Member
(09-11-2017, 04:46 PM)
Kambing's Avatar
What GPU do you have? Your results are super weird... I have a Ryzen 1700 @3.85 ghz and get 60 in shrines and 36-50 in the overwolrd, with dips to 28 when I fight. My GPU is a 1080ti. You should have better performance than me for sure.

The reason I ask is when I used the 8k graphics pack, the FPS would not budge above 45-48 FPS in shrines.
rodrigolfp
Member
(09-11-2017, 05:24 PM)
rodrigolfp's Avatar

Originally Posted by Neith

Can someone tell me how a 2600K is doing on this emulator for Zelda?

i am running a 2600 non k at 3,9GHz on all cores and getting 30~45 fps outside...
BernardoOne
For you.
(09-12-2017, 09:05 PM)
BernardoOne's Avatar

Originally Posted by Kambing

What GPU do you have? Your results are super weird... I have a Ryzen 1700 @3.85 ghz and get 60 in shrines and 36-50 in the overwolrd, with dips to 28 when I fight. My GPU is a 1080ti. You should have better performance than me for sure.

The reason I ask is when I used the 8k graphics pack, the FPS would not budge above 45-48 FPS in shrines.

GTX 970, which should be able to handle 60fps on shrines even at 4k i'd think.
jediyoshi
Member
(09-13-2017, 11:54 AM)
jediyoshi's Avatar

Originally Posted by BernardoOne

GTX 970, which should be able to handle 60fps on shrines even at 4k i'd think.

FWIW on my 970 back during the proof of concept patch, I wasn't able to hit 4k60 in shrines (but could natively).

Never thought I'd say this, but I wish it worked like frame rate smoothing in regular games where if you're not hitting 60, it caps you back to 30. The constant fluctuating up and down 35-45 has been pretty distracting to me.
Alo81
Low Poly Gynecologist
(09-13-2017, 03:37 PM)
Alo81's Avatar

Originally Posted by jediyoshi

FWIW on my 970 back during the proof of concept patch, I wasn't able to hit 4k60 in shrines (but could natively).

Never thought I'd say this, but I wish it worked like frame rate smoothing in regular games where if you're not hitting 60, it caps you back to 30. The constant fluctuating up and down 35-45 has been pretty distracting to me.

Can you force double buffered V-sync through the Nvidia control panel to replicate this?
Kambing
Member
(09-13-2017, 11:14 PM)
Kambing's Avatar

Originally Posted by BernardoOne

GTX 970, which should be able to handle 60fps on shrines even at 4k i'd think.

Hmm... I'm definitely not an expert, but I would test out the 1440p graphics pack and see whether you are getting 60fps in shrine. If yes, I would imagine, for whatever reason, your 970 is bottlenecked.
BernardoOne
For you.
(09-14-2017, 04:36 PM)
BernardoOne's Avatar
Yeah, seems using the 1440pack fixes it. 60 on shrines, and overworld going over 50 half of the time, not too shabby if we get some more optimization the 60fps dream seems achievable :)
jediyoshi
Member
(09-14-2017, 09:17 PM)
jediyoshi's Avatar
User on reddit found you can get ingame in Hyrule Warriors if you hide the file UnitModelRsc.bin. Breaks the game though, regular units don't spawn and everyone else starts using Link's model.

Video
https://www.youtube.com/watch?v=Rvworb9Pinw





Originally Posted by Alo81

Can you force double buffered V-sync through the Nvidia control panel to replicate this?

No, the only options that have any affect cap it to 30 and only work in fullscreen.
Last edited by jediyoshi; 09-15-2017 at 08:27 AM.
BrettHeazy
Member
(09-16-2017, 11:14 PM)
BrettHeazy's Avatar
I have no idea what to expect other than heartbreak. haha

going in with i72600k at 3.4ghz and 970...
Voidguts
Member
(09-17-2017, 01:43 AM)
Voidguts's Avatar

Originally Posted by BrettHeazy

I have no idea what to expect other than heartbreak. haha

going in with i72600k at 3.4ghz and 970...

you'll prob have to mess with overclocking. i had to get my i5-2500k to 4.2-4.3ghz to make most things work @ 1080p with a 670. MK8 is 60, even in splitscreen. BoTW is.. 30 sometimes with the newest fps patches? :(
BernardoOne
For you.
(09-17-2017, 01:56 AM)
BernardoOne's Avatar
Seems like devs are working on a global framerate unlock(all Wii U have a 60fps cap). So it's likely 90/120 fps Zelda is a possibility.
zma1013
Member
(09-17-2017, 02:19 AM)
zma1013's Avatar
Can't seem to be able to get CEMU to recognize my Wii U pro controller to setup the inputs. It's paired with my computer via bluetooth through Wiiusoft Xinput Xbox 360 controller. Seems I have no controller under the Xinput option in CEMU. How do I get it there?
jediyoshi
Member
(09-21-2017, 11:36 PM)
jediyoshi's Avatar
1.9.2 patreon news update, releases the 25th for patrons

Audio code rewritten from scratch, fixes mono audio, no audio, random looping, volumes, etc
Custom mlc01 path (yay for me who always needed to keep 2 cemu installs)
Other fixes

Looks like this will be the first preview video with little to no music
Garrett Hawke
Member
(09-22-2017, 07:56 AM)
Garrett Hawke's Avatar
So this might make Bayonetta 2 playable?
PGamer
fucking juniors
(09-23-2017, 05:19 PM)
PGamer's Avatar
Super Smash Bros. for Wii U in Cemu 1.9.2
Mifec
Member
(09-23-2017, 05:21 PM)
Mifec's Avatar

Originally Posted by jediyoshi

1.9.2 patreon news update, releases the 25th for patrons

Audio code rewritten from scratch, fixes mono audio, no audio, random looping, volumes, etc
Custom mlc01 path (yay for me who always needed to keep 2 cemu installs)
Other fixes

Looks like this will be the first preview video with little to no music

Is this the last issues that needed to be fixed on Bayo 2?
DieH@rd
Member
(09-23-2017, 05:23 PM)
DieH@rd's Avatar
How would BOTW run on Ryzen 5 1600? What clock is needed for stable 30fps?
Seik
something about preservation I guess
(09-23-2017, 05:24 PM)
Seik's Avatar
I...totally forgot about Hyrule Warriors.

Need to rip it ASAP!

Can the the framerate be unlocked to 60fps?
Mifec
Member
(09-23-2017, 05:25 PM)
Mifec's Avatar

Originally Posted by Seik

I...totally forgot about Hyrule Warriors.

Need to rip it ASAP!

Can the the framerate be unlocked to 60fps?

It doesn't work.
alf717
Member
(09-23-2017, 05:26 PM)
alf717's Avatar
What is the best way to rip Wii U games? I remember the last method was via WiFi can you rip directly to a hard drive or via ethernet? Also is there a database that tracks proper rip data via MD5 or anything like that to verify a clean rip?
catabarez
Member
(Yesterday, 05:17 PM)
catabarez's Avatar
Is there a good guide for ripping Wii U games? I'm using the guide on the Cemu wiki and it's a little vague at some points.

Edit: Nevermind! Got Super Mario 3D World to run. This game looks amazing in 4K. For some reason when I play the Captain Toad part the blow command won't work. Any advice?
Last edited by catabarez; Today at 08:30 AM.
jediyoshi
Member
(Today, 07:05 AM)
jediyoshi's Avatar
Cemu 1.10.0 out for Patrons, public release 10/2

Preview video
https://www.youtube.com/watch?v=uPzBr7bq8UA

Changelog
http://cemu.info/patreon/changelog/cemu_1_10_0.txt
Neith
Junior Member
(Today, 07:16 AM)
Neith's Avatar
Zelda is stereo. Huge update. I think in about three months I will start a full playthrough.

Thread Tools