• Register
  • TOS
  • Privacy
  • @NeoGAF
  • Like

shrapnelmagnet
Member
(06-06-2014, 09:22 PM)
shrapnelmagnet's Avatar

Originally Posted by elty

Is there something I can do to see target indicator for ground unit? I saw a few youtube video and it has something like "AAA 10KM" indicator, but nothing in PS4 version. Meanwhile a plane 10KM away has an indicator.

You should be able to select ground targets the same way you can select air targets. It's a certain key, but I don't know what it's mapped to on PS4.
elty
Member
(06-06-2014, 09:56 PM)
On PS4, if there are 10 planes in front of me I can see all 10 planes with the distance indicator. Very obvious where the plane is, and I don't need to "set target".

If there are 10 tanks in front of me, I see a small red semi flashing square if I am very far away, but once I get close (but not close enough to visually see the tank) the small red flashing square disappear.
shrapnelmagnet
Member
(06-06-2014, 10:50 PM)
shrapnelmagnet's Avatar
Sure, but if you don't "select" a plane as your target, it's harder to track. You also won't get a lead indicator in Arcade. I assume the game visually prioritizes air targets over ground targets because they're generally a much more immediate threat / relevant target, even if farther away.

(Keep in mind, I am speaking for Air Battles only, I haven't played much Tank stuff)

Either way, whatever the button is to "set target" - you'll do the same on a ground target.
Luap
Member
(06-06-2014, 10:51 PM)
Luap's Avatar
I played the other day for the first time in months. The interface is more confusing than ever. How do I tell what tier my planes are in? They really need to simplify their shit for casual players.
SomeOneInaHat
Member
(06-06-2014, 10:51 PM)
SomeOneInaHat's Avatar

Originally Posted by shrapnelmagnet

You should be able to select ground targets the same way you can select air targets. It's a certain key, but I don't know what it's mapped to on PS4.

X

Originally Posted by Luap

I played the other day for the first time in months. The interface is more confusing than ever. How do I tell what tier my planes are in? They really need to simplify their shit for casual players.

It sure is

Also, I believe you can look at the tiers by the roman numeral next to the plane name under the research tab.
Last edited by SomeOneInaHat; 06-06-2014 at 10:55 PM.
Snakes On A Dirigible
Junior Member
(06-06-2014, 10:52 PM)
Snakes On A Dirigible's Avatar
Anyone got any good tips for evading enemies? So far I just try to out-maneuver them, but that doesn't often work. I've mostly been using Hurricanes and Spitfires.
SomeOneInaHat
Member
(06-06-2014, 10:54 PM)
SomeOneInaHat's Avatar

Originally Posted by Snakes On A Dirigible

Anyone got any good tips for evading enemies? So far I just try to out-maneuver them, but that doesn't often work. I've mostly been using Hurricanes and Spitfires.

Fly low and maneuver your plane through friendly territory, AA guns often spook enemies.
Snakes On A Dirigible
Junior Member
(06-06-2014, 10:58 PM)
Snakes On A Dirigible's Avatar

Originally Posted by SomeOneInaHat

Fly low and maneuver your plane through friendly territory, AA guns often spook enemies.

Thanks, I'll try that.
HariKari
Member
(06-06-2014, 11:03 PM)
HariKari's Avatar

Originally Posted by joecanada

as of now I would say warframe is considerably better, but I just started this game so give it time... but my first criticism is where are the fun missions? are there any recon, spy, dogfighting, bombing, etc?
and settings? city, sea, country, mountain, etc?

There are plenty of various maps, historical battles, simulator battles, and mixed mode battles.

It's a PvP game for the most part so I'm not sure what exactly you're looking for.


Originally Posted by joecanada

Also battlefield has much better flying which is pretty bad for a full flying game, however, this

Not even close to being true.
SomeOneInaHat
Member
(06-06-2014, 11:03 PM)
SomeOneInaHat's Avatar
Also, anyone get the internet radio working for the PS4 version, I want to do a Vinny from Euro Truck Simulator 2 quick look and be the weird guy listening to weird foreign stations.
elty
Member
(06-06-2014, 11:09 PM)
For special bullet, there is a quantity (80) in the picture and a price 4 silver eagle. What does that mean?
- 80 shots will cost 4 silver eagle?
- 80 reload will cost 4 silver eagle?
- Each reload is 4 eagle and you have to buy 80 of them at once?

Are they actually worth the money early on?
Last edited by elty; 06-06-2014 at 11:13 PM.
HariKari
Member
(06-06-2014, 11:14 PM)
HariKari's Avatar

Originally Posted by elty

For special bullet, there is a quantity (80) in the picture and a price 4 silver eagle. What does that mean?
- 80 shots will cost 4 silver eagle?
- 80 reload will cost 4 silver eagle?
- Each reload is 4 eagle and you have to buy 80 of them at once?

It's the cost of each reload, essentially. It isn't worth worrying about from a money standpoint because it should never influence how much you make in a round all that much.

Universal and air target belts are almost always better than the default belt.
SomeOneInaHat
Member
(06-06-2014, 11:18 PM)
SomeOneInaHat's Avatar
Also, there is a mouse cursor for the PS4 and you control it with the touchpad, how do you click it or select with it?
Last edited by SomeOneInaHat; 06-06-2014 at 11:23 PM.
elty
Member
(06-07-2014, 03:13 AM)

Originally Posted by SomeOneInaHat

Also, there is a mouse cursor for the PS4 and you control it with the touchpad, how do you click it or select with it?

R2
Jachaos
Member
(06-07-2014, 03:25 AM)
Jachaos's Avatar

Originally Posted by Shining Sunshine

lol I don't get why I keep losing with China. Matchmaking is random with countries, right?

When I play China, I kill 12-15 ground vehicles, and the team loses by 15 vehicles. Maybe I just get bad luck and get matched up with noobs when I play China.

Edit: Finally won. I killed like 25 ground vehicles myself.

Maybe it's because you're all alone playing China You can't pick China I might be wrong, I just started playing this
ThatRandomCliff
Member
(06-07-2014, 03:25 AM)
ThatRandomCliff's Avatar
I love tank battles. Really satisfying to get a one it kill. Though after there latest update, I keep running into a glitch where it says press U to repair and I press it, it then says starting repair in 5 secs (or how ever long the wait is) but once the timer hits 0, it just says "press U to repair" again. Really annoying. Also some enemies will de rez right in front of me. (this is all tank battles, I suck at the air battles) Though this isn't really a problem since I can still hit them.
joecanada
Member
(06-07-2014, 03:55 AM)
joecanada's Avatar

Originally Posted by HariKari

There are plenty of various maps, historical battles, simulator battles, and mixed mode battles.

It's a PvP game for the most part so I'm not sure what exactly you're looking for.




Not even close to being true.

Just because it's pvp doesn't mean there shouldn't be naval battles, recon, escort, bombing runs, etc. Which there may be but why can't I find them at low levels? Wrong menu or more unlocking first
Shining Sunshine
Banned
(06-07-2014, 04:51 AM)

Originally Posted by Jachaos

Maybe it's because you're all alone playing China You can't pick China I might be wrong, I just started playing this

Eh woops, I meant Russia.

I mistaken it probably cuz I was tired and both China and Soviet Union flag are just red with something yellow in the top left.
HariKari
Member
(06-07-2014, 05:07 AM)
HariKari's Avatar

Originally Posted by joecanada

Just because it's pvp doesn't mean there shouldn't be naval battles, recon, escort, bombing runs, etc. Which there may be but why can't I find them at low levels? Wrong menu or more unlocking first

You unlock more mission scenarios as you progress through the various trees. You can bring your aircraft to historical battles that they took part in, which there probably aren't a lot of at really low levels.

PS4 users might want to focus on flying and tactics, because they're getting seal-clubbed right now in every match I see.
elty
Member
(06-07-2014, 05:21 AM)

Originally Posted by SomeOneInaHat

X



It sure is

Also, I believe you can look at the tiers by the roman numeral next to the plane name under the research tab.

Wow thanks. Marking and bomb make destroying target in forest much easier.
Shining Sunshine
Banned
(06-07-2014, 07:36 AM)
High altitude bombing is pretty okay.

I got third place purely with bombing at 4km alt, but it wasn't very interesting. Much more effective than shooting things, but less action.
Wace
Member
(06-07-2014, 08:22 AM)
Wace's Avatar

Originally Posted by Shining Sunshine

High altitude bombing is pretty okay.

I got third place purely with bombing at 4km alt, but it wasn't very interesting. Much more effective than shooting things, but less action.

Several things every bomber learns by the end of tier 3:
- high altitude bombing is okay if high means > 6km;
- you don't need to fly highest, you need to fly higher than closest friendly bomber;
- respect your gunners for they are the only thing that keeps you alive (for half a minute);
- when in doubt - dive to friendly fighters.

...and then come jets and the action begins.
v1lla21
Member
(06-07-2014, 06:38 PM)
v1lla21's Avatar
Is there any possible way I can log in with my PC account? I don't want to use a different email.
elty
Member
(06-07-2014, 11:56 PM)
I am confused, I play the realistic battle and it put me in Korea. I am trying to bomb stuff with the Russian I-16 but I don't have a bomb sight at all so I miss all the target.

Also in arcade mode, I can only see the bomb sight if I descend. I don't see it if I am flying level. What's give?
RMS Gigantic
Member
(06-08-2014, 12:04 AM)
RMS Gigantic's Avatar

Originally Posted by Jachaos

Maybe it's because you're all alone playing China You can't pick China I might be wrong, I just started playing this

Aww, what a shame for you War Thunder players! Just some tongue-in-cheek fun-poking

Fun fact, though: World of Tanks has an entire Chinese research tree, which includes a prototype that was destroyed in Chinese nuclear weapons testing
Dubz
Junior Member
(06-08-2014, 12:18 AM)
Dubz's Avatar
Just started playing this and it seems really fun. I'm a little intimidated with all of the things I can do to my planes. What should I be focusing on in the beginning?
Aeroknight94
Junior Member
(06-08-2014, 12:55 AM)
Aeroknight94's Avatar
I have a stupid question. How do you get to fly the bombers? do you have to buy one or is it already unlocked? I have battle set to air battles, but I can't never get the bombers. I try to switch it to one of the bombers in the window, but it won't let me (it's not in red) so what's up?
HariKari
Member
(06-08-2014, 01:17 AM)
HariKari's Avatar

Originally Posted by elty

I am confused, I play the realistic battle and it put me in Korea. I am trying to bomb stuff with the Russian I-16 but I don't have a bomb sight at all so I miss all the target.

Also in arcade mode, I can only see the bomb sight if I descend. I don't see it if I am flying level. What's give?

An I-16 doesn't have a bombsite or a bombardier, so you have to dive bomb with it.

Originally Posted by Dubz

Just started playing this and it seems really fun. I'm a little intimidated with all of the things I can do to my planes. What should I be focusing on in the beginning?

New pilots should dump all of their points into G tolerance, vitality, stamina, reload, and weapon maintenance. In that order of importance.

G tolerance makes the planes handle progressively better the more you have.
elty
Member
(06-08-2014, 01:50 AM)

Originally Posted by Aeroknight94

I have a stupid question. How do you get to fly the bombers? do you have to buy one or is it already unlocked? I have battle set to air battles, but I can't never get the bombers. I try to switch it to one of the bombers in the window, but it won't let me (it's not in red) so what's up?

You have to research it, but some (all?) Russian bi plane can carry small bombs (after research).

When you play in arcade, if all of your planes get shot down, does that mean you need to pay repair cost for all 4? But if you don't get shot down, then only the plane you use will get research point?
Last edited by elty; 06-08-2014 at 01:54 AM.
Dubz
Junior Member
(06-08-2014, 02:11 AM)
Dubz's Avatar
Do I have to get to a certain level before I start upgrading my pilot?

EDIT: I see that I can start straight away, but should I invest on my lower tier planes, or should I horde the points?

EDIT2: BTW, my name is dubzinator on the PS4 if anyone wants to play some time.
Last edited by Dubz; 06-08-2014 at 02:22 AM.
HariKari
Member
(06-08-2014, 04:08 AM)
HariKari's Avatar

Originally Posted by Dubz

Do I have to get to a certain level before I start upgrading my pilot?

The points are for your crew, and your crew belongs to that same slot forever, regardless of the plane in it. The experience stays with the crew. You can further enhance a crew's ability with a certain plane by certifying them for silver lions. This gives bonuses to several attributes, but is only good for that plane and that crew in that slot.
Dubz
Junior Member
(06-08-2014, 05:09 AM)
Dubz's Avatar

Originally Posted by HariKari

The points are for your crew, and your crew belongs to that same slot forever, regardless of the plane in it. The experience stays with the crew. You can further enhance a crew's ability with a certain plane by certifying them for silver lions. This gives bonuses to several attributes, but is only good for that plane and that crew in that slot.

Thank you. One more question. How do I set my default plane for the beginning of each match?
Wace
Member
(06-08-2014, 07:01 AM)
Wace's Avatar

Originally Posted by Dubz

Thank you. One more question. How do I set my default plane for the beginning of each match?

I believe there's no way to do it. It defaults to the plane you were using last in the previous battle.
SomeOneInaHat
Member
(06-08-2014, 07:16 AM)
SomeOneInaHat's Avatar

Originally Posted by Dubz

Thank you. One more question. How do I set my default plane for the beginning of each match?

This is really jank, but it works. Use the touchpad controls to select your plane at the beginning of the match and select with R2. Its terrible but its the only way I've found that works.
Shao Kahn Brewing a Stew
lapdance transform pants
(06-08-2014, 07:18 AM)
Shao Kahn Brewing a Stew's Avatar
What an awesome game! I am in love with it inside out. I love how you can grind your way to earn a lot of things. As always, f2p premium exists, but I don't mind it as long as it doesn't prevent me from having the major experience.
HariKari
Member
(06-08-2014, 08:27 AM)
HariKari's Avatar

Originally Posted by shagg_187

What an awesome game! I am in love with it inside out. I love how you can grind your way to earn a lot of things. As always, f2p premium exists, but I don't mind it as long as it doesn't prevent me from having the major experience.

War Thunder really gets the amount of content divided by the amount of effort to see it right. The early parts of the game - where it's really easy to play for free - are arguably the most fun.
Wace
Member
(06-08-2014, 09:50 AM)
Wace's Avatar

Originally Posted by HariKari

War Thunder really gets the amount of content divided by the amount of effort to see it right. The early parts of the game - where it's really easy to play for free - are arguably the most fun.

I honestly don't see any fun in both flying jets and flying versus jets. Maybe I'm doing something wrong, but in arcade they are just too different from everything before. It's possible that after there'll be more jets, including bombers, added, it'll make more sense to me, though I don't see how jets can be mixed with tanks.

So yeah, most fun for me, to make sure there's no jet around, are tiers 2-3. Tier 1, with biplans and weak guns, is too slow, imho.
Dubz
Junior Member
(06-08-2014, 04:44 PM)
Dubz's Avatar
I'm sorry for all the UI questions, but it's confusing.

Where do I see how much RP (research points) I have?
HariKari
Member
(06-08-2014, 04:47 PM)
HariKari's Avatar

Originally Posted by Dubz

I'm sorry for all the UI questions, but it's confusing.

Where do I see how much RP (research points) I have?

The only research points that pool are "convertible research points". These are generated alongside regular research points.

These can be used in conjunction with golden eagles (gold currency) to skip ahead of the RP requirements for whatever plane you are researching.

You research 1 plane per country, and each plane has a pool that gets built by killing things when you fly it to unlock parts specific to that plane. These can also be bought for gold currency.
Dubz
Junior Member
(06-08-2014, 05:11 PM)
Dubz's Avatar
And on the PS4 version, how do I get to the page that shows all the planes you can eventually get and research?

Thanks for all the help btw.
Nealand Liquor
(06-08-2014, 07:31 PM)
Nealand Liquor's Avatar
I am getting irritated with the way the camera works in the game. I don't know how many times I have lost orientation while trying to perform a maneuver due to the camera not remaining static by default. I am really enjoying this game but the decision to tie my pilots "head" to the same stick that controls my planes vertical movement is odd. I don't like how my pilot's view will go straight up if I have to pull hard on the stick coming out of a dive, I'd rather it stay focused on the nose of the plane.

I also find it confusing at times to have two crosshairs. If I am not paying attention I'll find myself aiming wih the crosshair that displays my pilots head orientation and not actually aiming with my gun crosshairs. All in all it is fun despite some strange design choices.
HariKari
Member
(06-08-2014, 09:53 PM)
HariKari's Avatar

Originally Posted by Dubz

And on the PS4 version, how do I get to the page that shows all the planes you can eventually get and research?

Thanks for all the help btw.

I don't have the PS4 version currently but on the PC it's the 'research' tab above your hangar/crews/planes.

Your current research plane will show as a progress bar and most everything else will be red meaning it's locked. If it's not red but has the blue marker it means you can research it then buy it.

Once you've researched a plane, it will automatically give you options to chose from at the end of the round you finished the research, and it will put any leftover points towards that new plane. You should never really be not researching something.

Originally Posted by Nealand Liquor

I am getting irritated with the way the camera works in the game.

It works really well with a mouse and keyboard. If the PS4 version has the option, try that, or try switching from mouse aim to controller/joystick in the options. It might suit a controller better.

I love the mouse aim and it's fantastically friendly for new players but I could see it causing some issues for controller users. On the PC, head movement and awareness is what separates the good players from the scrubs, so most people are constantly using freelook, even during maneuvers. Tunnel vision is a surefire way to get killed by a better player. I almost feel bad when I dive on someone that should have known I was there but didn't care to look. Almost.

Early tiers are pretty forgiving. The real individualism of the countries begins to show up in late 2, and all throughout the third tier. That's where the fun is.
Dubz
Junior Member
(06-09-2014, 04:30 AM)
Dubz's Avatar
Just made a PC account and OMG is it easier to play with the m/kb. I was getting middle of the pack scores on the ps4, and now I'm regularly in the top 3.
Wace
Member
(06-09-2014, 11:53 AM)
Wace's Avatar
Ok, I've just read Gaijin E3 announcement, and two things caught my attention:

Originally Posted by Gaijin

In the main booth War Thunder will be available on Playstation®4 (PS4™), PC, Mac and even new platforms. Media may book personal appointments with developers that will include announcements for new platforms, further plans and a VR experience.

So, is XONE version coming? Or is it WiiU?

And as for VR - Oculus, Morpheus or both?
Wace
Member
(06-09-2014, 12:06 PM)
Wace's Avatar
Tip for PC players: while you are playing your PC also hosts a nice version of the battle map at port 8111.

So, you can navigate to http://localhost:8111 on your browser to alttab it. Or, even better, replace localhost with network name/ip address of your computer and use it from another device in the same network. There's also app for that.
Mamont1537
Member
(06-09-2014, 12:18 PM)
Mamont1537's Avatar

Originally Posted by Wace

And as for VR - Oculus, Morpheus or both?

I think we've already added native Oculus support to PC version long time ago.
elty
Member
(06-09-2014, 02:42 PM)
I supposed using mouse is easier than using stick for fine aiming. But I like a stick much more than wasd for controlling..... this game should support move.

If they make it available on XBone then would be be the first game that has XBone v PS4 v PC? I think MS wants to control their cloud and does not allow cross platform match making, but maybe they have changed the stance. Anyways considered World of Tank is not even on Xbone yet, perhaps the new platform that they are talking about is Linux/Steam box.

Played a few more days and research seems to be extremely slow even for tier 1 plane.... and because I have 2 crappy tier 1 plane now the matching making system put me against bf109s. Any tip for research?
Sande
Member
(06-09-2014, 03:05 PM)
Sande's Avatar
Is this down on PS4? I keep getting "can't load profile" and "no online access" or some such nonsense despite my internet working just fine. It's a bit sad that I decided to play it on a whim, had to download a system update and an 8 GB patch and couldn't even play.
Hoodbury
Member
(06-09-2014, 03:11 PM)
Hoodbury's Avatar

Originally Posted by Sande

Is this down on PS4? I keep getting "can't load profile" and "no online access" or some such nonsense despite my internet working just fine. It's a bit sad that I decided to play it on a whim, had to download a system update and an 8 GB patch and couldn't even play.

I'm getting the same thing. Played just fine last night so must just be a server down or something.
Camper182
Member
(06-09-2014, 03:26 PM)
Camper182's Avatar
how can i make the framerate less shit on the ps4 version (ground forces)

Thread Tools