• Register
  • TOS
  • Privacy
  • @NeoGAF

Synless
Member
(02-10-2012, 07:07 PM)
Synless's Avatar
Is there a planned ps3 demo at some point? I figured this would be a good place to ask.
Lifejumper
Member
(02-10-2012, 07:07 PM)
Lifejumper's Avatar

Originally Posted by LordAlu

Really enjoyed the demo. It looks better than ME2, other than the facial animation which is still poor. Framerate is nice and consistent during gameplay, it only drops during cutscenes (which is a little jarring but so long as it doesn't affect actual gameplay I'm not bothered). Combat feels good, although the enemies seemed to easy to me on default settings.

Overall I'm pretty happy, and it's certainly got me hyped for the full game!

Do you know how the new health system works? Is medi gel useful again ?
Lakitu
st5fu
(02-10-2012, 07:08 PM)
Lakitu's Avatar

Originally Posted by OdysseusVA

Will up in a few

Thanks!
Diveos
Junior Member
(02-10-2012, 07:11 PM)
Any issues redeeming the code on a different xbl profile than earned the code?
S1kkZ
Member
(02-10-2012, 07:12 PM)
S1kkZ's Avatar

Originally Posted by Lifejumper

Do you know how the new health system works? Is medi gel useful again ?

you select the first aid kit and it heals you.
Lifejumper
Member
(02-10-2012, 07:12 PM)
Lifejumper's Avatar

Originally Posted by S1kkZ

you select the first aid kit and it heals you.

Great! Thank you.
Kyoufu
(02-10-2012, 07:16 PM)
Kyoufu's Avatar
Wait what. You can manually heal now?

Also, what is the global cooldown like? Can you chain biotics?
CharmingCharlie
Member
(02-10-2012, 07:16 PM)
CharmingCharlie's Avatar

Originally Posted by Synless

Is there a planned ps3 demo at some point? I figured this would be a good place to ask.

There will be a demo for the PC. PS3 and Xbox versions of the game and it is being released on the 14th February for everyone (although the mp part of the demo won't activate till the 17th for those without Battlefield 3 codes).
Lifejumper
Member
(02-10-2012, 07:17 PM)
Lifejumper's Avatar

Originally Posted by Kyoufu

Wait what. You can manually heal now?

Also, what is the global cooldown like? Can you chain biotics?

Yes there is a segmented health bar with regenerates partially.
S1kkZ
Member
(02-10-2012, 07:17 PM)
S1kkZ's Avatar

Originally Posted by Kyoufu

Wait what. You can manually heal now?

Also, what is the global cooldown like? Can you chain biotics?

yes, you select the aid kit and it heals you. cooldown is ok, its not too long.
JambiBum
Member
(02-10-2012, 07:17 PM)
JambiBum's Avatar

Originally Posted by Kyoufu

Wait what. You can manually heal now?

Also, what is the global cooldown like? Can you chain biotics?

It's been answered a couple of times, but the cooldown isn't that bad now. You can chain biotics, plus the upgrade trees for them allow you to reduce the cooldowns by a good amount.
BeEatNU
WORLDSTAAAAAAR
(02-10-2012, 07:18 PM)
BeEatNU's Avatar

Originally Posted by JambiBum

It's been answered a couple of times, but the cooldown isn't that bad now. You can chain biotics, plus the upgrade trees for them allow you to deduce the cooldowns by a good amount.

YESSSSSSSSSSSS

so getting back to ME I see.
shinobi602
(02-10-2012, 07:18 PM)
shinobi602's Avatar

Originally Posted by Kyoufu

Wait what. You can manually heal now?

Yes, like Chronicles of Riddick.

Your health only regenerates up to whichever bar you're left on after being hurt.
Kyoufu
(02-10-2012, 07:20 PM)
Kyoufu's Avatar

Originally Posted by JambiBum

It's been answered a couple of times, but the cooldown isn't that bad now. You can chain biotics, plus the upgrade trees for them allow you to reduce the cooldowns by a good amount.

Originally Posted by g35twinturbo

YESSSSSSSSSSSS

so getting back to ME I see.

Originally Posted by shinobi602

Yes, like Chronicles of Riddick.

Your health only regenerates up to whichever bar you're left on after being hurt.

Bioware is bringing sexy back.

Looking forward to some Vanguard shenanigans...
Kaizer
Banned
(02-10-2012, 07:20 PM)
Kaizer's Avatar
So I took the quiz on the ExpertZone site, and nothing happened. Now what?
Vire
DancingJesus
(02-10-2012, 07:21 PM)
Vire's Avatar

Originally Posted by Kaizer

So I took the quiz on the ExpertZone site, and nothing happened. Now what?

You need to be verified duder.

That isn't going to work. Just wait for the nice folks to start the share-a-thon.
BeEatNU
WORLDSTAAAAAAR
(02-10-2012, 07:21 PM)
BeEatNU's Avatar

Originally Posted by Kyoufu

Bioware is bringing sexy back.

Looking forward to some Vanguard shenanigans...

You know it!

FemShep Vanguard 4 life!
Diveos
Junior Member
(02-10-2012, 07:23 PM)

Originally Posted by Kaizer

So I took the quiz on the ExpertZone site, and nothing happened. Now what?

Go back to the Banner, there should be a "Get Code" button


Any reason I shouldn't redeem my code on my main XBL account?
Kyoufu
(02-10-2012, 07:23 PM)
Kyoufu's Avatar

Originally Posted by g35twinturbo

You know it!

FemShep Vanguard 4 life!

High five.

Hyped for this now. One month to go!
Gartooth
Member
(02-10-2012, 07:23 PM)
Gartooth's Avatar

Originally Posted by g35twinturbo

You know it!

FemShep Vanguard 4 life!

Oh yeah! Best class is returning to its former glory!
JambiBum
Member
(02-10-2012, 07:24 PM)
JambiBum's Avatar

Originally Posted by Diveos

Go back to the Banner, there should be a "Get Code" button


Any reason I shouldn't redeem my code on my main XBL account?

No. Unless you want to share it with other people but there is already a list going for that.
Diveos
Junior Member
(02-10-2012, 07:25 PM)

Originally Posted by JambiBum

No. Unless you want to share it with other people but there is already a list going for that.

Thanks! Cannot wait to fire this up.
Kaizer
Banned
(02-10-2012, 07:25 PM)
Kaizer's Avatar

Originally Posted by Diveos

Go back to the Banner, there should be a "Get Code" button


Any reason I shouldn't redeem my code on my main XBL account?

I saw that, clicked on it, it loaded for a second and then kicked me back to the homepage and no longer says "get code".
Darknessbear
Banned
(02-10-2012, 07:25 PM)
Darknessbear's Avatar
I give up. Fuck. This shit never works for me... spent the last hour trying to get EXPERTZONE to work, what a POS.
jinutsu
Junior Member
(02-10-2012, 07:27 PM)
jinutsu's Avatar
Everything worked for me. Created a hotmail account, made a fake expertzone account, passed the quiz on attempt #2 (damn sales questions), and got my code.
Mindlog
(02-10-2012, 07:29 PM)
Mindlog's Avatar

Originally Posted by g35twinturbo

YESSSSSSSSSSSS

so getting back to ME I see.

ME1 sucked and clashed with the codex Dietzian™ style. This is much better.

Originally Posted by Kyoufu

Looking forward to some Vanguard shenanigans...

Supposedly melee' vanguard variants are possible now.
Also, Banshees are the vanguard's nemesis.

I want to play this new old demo.
Vire
DancingJesus
(02-10-2012, 07:30 PM)
Vire's Avatar

Originally Posted by jinutsu

Everything worked for me. Created a hotmail account, made a fake expertzone account, passed the quiz on attempt #2 (damn sales questions), and got my code.

Hmm, it didn't ask you to verify? This is what I'm getting.

It wants me to attach proof that I work somewhere with ExpertZone:

X-Frame
Member
(02-10-2012, 07:30 PM)
X-Frame's Avatar
Would love to get in line for a dummy account as well. Rrrrrreally want to play this.

And as long as the facial animations are like 2 then I think it's fine. 1 was a lot worse.
IblisGinjo
Member
(02-10-2012, 07:31 PM)
IblisGinjo's Avatar
Worked for me as well. you have to put Wal-Mart as the store name when I tried just Walmart it would not take. I made up an employee number. I had to take the test two times to pass, then I when to the front page of expertzone and clicked the "Get code" in the ME3 banner. I also used my real address and the Walmart store # and address can be found on the Walmart store locator.
BeEatNU
WORLDSTAAAAAAR
(02-10-2012, 07:32 PM)
BeEatNU's Avatar
I'm not even gonan waste my time.

I will happily and anxiously wait :)



:(
shinobi602
(02-10-2012, 07:32 PM)
shinobi602's Avatar

Originally Posted by Vire

Hmm, it didn't ask you to verify? This is what I'm getting.

It wants me to attach proof that I work somewhere with ExpertZone:

Who are you putting down as your employer?

Put down Wal-Mart and put Retail Sales Associate.
jinutsu
Junior Member
(02-10-2012, 07:34 PM)
jinutsu's Avatar

Originally Posted by Vire

Hmm, it didn't ask you to verify? This is what I'm getting.

It wants me to attach proof that I work somewhere with ExpertZone:

No, it never asked me to verify. When I registered I did not put in an employee id. When I logged in I took the training and it mentioned I would need to verify as part of step 2... but when the training was complete it let me have the code.

Did you make yourself a retail sales rep when you registered? Maybe it has to do with the walmart you used when registering? I have no idea.
JambiBum
Member
(02-10-2012, 07:38 PM)
JambiBum's Avatar
Something I just now thought about. In the first two games the class you chose limited what guns you could use, but when I chose Adept in the demo it let me use all of the gun types available. Including an assault rifle. I don't know if this was just for the demo or not.

Also, the biotic cluster grenades are awesome. You throw out 3 or 4 grenades and they explode doing a large amount of damage while also lifting your enemies into the air.
S1kkZ
Member
(02-10-2012, 07:39 PM)
S1kkZ's Avatar
finally finished the demo, its much harder than me2. after the shitty marketing (hated all of the videos they released so far) i was ready to skip the game. the demo left me very impressed.
rozay
Banned
(02-10-2012, 07:40 PM)
rozay's Avatar

Originally Posted by Vire

Hmm, it didn't ask you to verify? This is what I'm getting.

It wants me to attach proof that I work somewhere with ExpertZone:

I did not have to verify my employment, flicking the banner that said "Get your code now" just immediately took me to the code.

Did you say your job was retail sales associate?
Darknessbear
Banned
(02-10-2012, 07:41 PM)
Darknessbear's Avatar
Ughhh 1hr30min later, I got it to work... made a 4th account. I dont even want to play anymore. I just know I hate Microsoft.
S1kkZ
Member
(02-10-2012, 07:41 PM)
S1kkZ's Avatar

Originally Posted by JambiBum

Something I just now thought about. In the first two games the class you chose limited what guns you could use, but when I chose Adept in the demo it let me use all of the gun types available. Including an assault rifle. I don't know if this was just for the demo or not.

Also, the biotic cluster grenades are awesome. You throw out 3 or 4 grenades and they explode doing a large amount of damage while also lifting your enemies into the air.

i think you can use all weapons with each class but only the soldier can use all weapons at once (the other classes are limited to 3 or 4).
aloeh
Junior Member
(02-10-2012, 07:41 PM)
aloeh's Avatar
The expertzone did not reconize wal-mart in the company name.
Kaizer
Banned
(02-10-2012, 07:42 PM)
Kaizer's Avatar
Damn, not sure what I did wrong. I clicked "Get Code", it kicked me back to the homepage and now I'm not seeing anything. I retook the course and still nothing popped up.
Lifejumper
Member
(02-10-2012, 07:42 PM)
Lifejumper's Avatar

Originally Posted by S1kkZ

i think you can use all weapons with each class but only the soldier can use all weapons at once (the other classes are limited to 3 or 4).

Do you know how to level your weapons?
Darknessbear
Banned
(02-10-2012, 07:43 PM)
Darknessbear's Avatar

Originally Posted by Kaizer

Damn, not sure what I did wrong. I clicked "Get Code", it kicked me back to the homepage and now I'm not seeing anything. I retook the course and still nothing popped up.

Try IE? I don't know man, that website is complete garbage.
MichaelEM3
Member
(02-10-2012, 07:43 PM)
MichaelEM3's Avatar
So jealous of all you guys playing early! Valentine's Day can't get here soon enough.

Slightly related question: Is the N7 edition for the 360 totally sold out on Amazon or something? Hasn't been restocked in weeks as far as I can tell.
GABDEG
Member
(02-10-2012, 07:45 PM)
GABDEG's Avatar
Walmart thing worked for me first try. Currently dl'ing.
Phonomezer
Banned
(02-10-2012, 07:45 PM)
Phonomezer's Avatar
So.... I'd like to play this right now.. >_>
shinobi602
(02-10-2012, 07:45 PM)
shinobi602's Avatar

Originally Posted by TenshiOni

Slightly related question: Is the N7 edition for the 360 totally sold out on Amazon or something? Hasn't been restocked in weeks as far as I can tell.

Yes, sold out. They stopped making them so they won't restock...
Mindlog
(02-10-2012, 07:45 PM)
Mindlog's Avatar

Originally Posted by JambiBum

Something I just now thought about. In the first two games the class you chose limited what guns you could use, but when I chose Adept in the demo it let me use all of the gun types available. Including an assault rifle. I don't know if this was just for the demo or not.

Also, the biotic cluster grenades are awesome. You throw out 3 or 4 grenades and they explode doing a large amount of damage while also lifting your enemies into the air.

You can use any weapon you want, but its weight will impact your power recharge rate. The lighter the weapon the bigger the bonus you get to recharge rate.
CrazyDude
Member
(02-10-2012, 07:46 PM)
CrazyDude's Avatar
Wish someone would post the main menu music.
JambiBum
Member
(02-10-2012, 07:46 PM)
JambiBum's Avatar

Originally Posted by Lifejumper

Do you know how to level your weapons?

You can't in the demo. You find a scope for the pistol but that's it. I think the scope might actually carry over to the full game.
Gartooth
Member
(02-10-2012, 07:47 PM)
Gartooth's Avatar
Quick question, do we just use our normal Windows Live ID for ExpertZone if we aren't making a dummy account? I keep trying to make a new ID, but I keep getting errors from Windows Live so I'm wondering if its just easier to use my existing one.
Vire
DancingJesus
(02-10-2012, 07:48 PM)
Vire's Avatar

Originally Posted by rozay

I did not have to verify my employment, flicking the banner that said "Get your code now" just immediately took me to the code.

Did you say your job was retail sales associate?

Hmm yeah, I dunno what's going on. :(

Oh well, I'll keep trying.

Thread Tools